ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Samozadovoljevanje – še vedno tabu?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave /
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2007 16:12    Naslov sporočila: Samozadovoljevanje – še vedno tabu? Odgovori s citatom

Samozadovoljevanje – še vedno tabu?


Avtor: Janez S.

Danes zagotovo vemo, da masturbacija nikakor ne škodi niti telesnemu, niti psihičnemu, zdravju, pa vendar mnogi »samo-užitkarji« mnogokrat doživljajo močno izražen občutek sramu, krivde, pa – naj se sliši še tako zelo neverjetno – tudi jeze. Zakaj le?

Vir: ona-on.net

Poglejmo, za začetek, ne ravno strokovno in analitično, ne pa tudi popolnoma površno, v zgodovino (saj veste: dobro je poznati preteklost, da lahko sklepamo, kaj se bo dogajalo v prihodnosti). Nanizal bom nekaj odstavkov in stavkov, ki sem jih našel po različnih knjigah in novinarskih prispevkih. Najprej sem prebral, da so v egipčanski mitologiji samozadovoljevanje proslavljali. Ker je meni neznan Galien zapisal, da »človek ne masturbira iz poželenja, ampak zato, da bi se znebil neke stiske«, so se Diogenez in njegovi učenci olajševali na atenskih trgih (zmeraj le z levico, »ker je bila bližje srcu«). Podobno stališče – gledam staro »novo« enciklopedijo seksologije – je imel tudi Brown-Seguard, ki se ni obotavljal, da ne bi z govorniškega odra francoske akademije masturbacije priporočal svojim kolegom.
V Vivi, reviji za zdravo življenje, je Tili Kojić zapisala, da je francoski zdravnik zdravnik Arnaud de Villeneuve (1235−1312) je samozadovoljevanje odobraval iz higienskih razlogov, saj naj bi se z masturbacijo odpravilo staro seme, ki je zaradi dolgotrajnega zadrževanja v telesu postalo strupeno. Temu mnenju so se pridružili številni znanstveniki iz 15., 16. in 17. stoletja.

Tissot, sicer velik nasprotnik samozadovoljevanja, je leta 1766 govoril o terapevtskem samozadovoljevanju, vendar je menil, da absolutna nedolžnost ne vodi vedno k dobremu in da zadrževanje sperme lahko povzroči številne bolezni. Takole je slavni Max Modic v prispevku za 24ur »v dodatku« zapisal stare besede Simona Andrea Tissota, sicer papeževega svetovalca za preprečevanje epidemij: »Prva posledica Onanovih bratov je vidno upadanje telesne teže. Potem pride bledica, včasih lahko rumenkasta, močno hiranje in nenavadna občutljivost; utrujenost v očeh, upadel obraz, vidno pešanje vseh duševnih moči in predvsem spomina.«

Presenetljivo je, da je cerkveni reformator Johannes von Wesel (1420−1481) svetoval redovnikom, naj si s samozadovoljevanjem lajšajo različne težave, hkrati pa, naj se vzdržujejo nasladnih dejavnosti?!

Seveda pa je bilo takšno stališče v Cerkvi – nasploh, ne samo v rimokatoliški - dokaj osamljeno. Katoliška Cerkev pa še danes svoje pripadnike uči, da je masturbiranje nemoralno in grešno, kar pusti grenak priokus (krivde) vsakemu, ki se samozadovoljuje. Že omenjeni Max Modic gre korak naprej in zapiše: »Predsodki, v prvi vrsti povezani s samozadovoljevanjem, so dediščina srednjega veka, ko sta bili Cerkev in država pač eno.« V potrditev tega navajam besede Tomaža Akvinskega. Ta svetnik je namreč ostro obsojal samozadovoljevanje, »ker naj bi bil to zločin proti naravi«. Po njegovem je masturbacija hujši greh kot sta nezvestoba in posilstvo?!

Zaradi takšnega stališča Cerkve naj nas potem ne čudi, če je (takratna) duhovščina, (cerkveni) filozofi, pa tudi večina zdravnikov, masturbacijo razglasila za izredno škodljivo. Trdili so, da se fantom, ki »si ga mečejo na roko«, posuši roka; da jim zrastejo dlake na notranji strani dlani; da kaj zlahka oslepijo, da jim nastanejo gnojne bradavice; da postanejo depresivni, tudi nori, da jim grozijo grbavost, tresavica, zlata žila, izguba vida, mozolji, da jim zaradi masturbacije penis ne bo več rasel ter da bodo dobili številne spolne bolezni?!

In zaradi takšnih »smešnih informacij« so – predvsem – starši sprejemali drastične ukrepe: fantkom (fantom) so ponoči vezali roke, jih dajali v nekakšne prisilne jopiče, skozi kožico penisa so jim potegnili žico ter z njo spolni ud privezali k stegnu, seveda so jim okrog pasu natikali tudi varovalne železne obroče. »Nekakšne deviške pasove« so veselo uporabljali tudi za dekleta, prav nesrečna so pa bile tiste punce, ki so jim – vse do poroke - zašili sramne ustnice, ali pa še huje, ko so jim odrezali ali izžgali užitka-poln ščegetavček (kar ponekod v Afriki počno še danes).

Dokaj neprijetno mi je bilo, v članku z naslovom Čisti užitek – samo-zadovoljstvo, prebrati, da starosta psihoanalize Sigmund Freud (1856−1939) ni imel določenega stališča glede samozadovoljevanja. Dovoljeval ga je dečkom v razvoju, vse dokler ne najdejo "prave" partnerke za spolne odnose. Toda do samozadovoljevanja žensk je bil strog, saj jim pri samozadovoljevanju ni dopuščal svobode. Po njegovem mnenju naj bi se na draženje ščegetavčka odzivala samo mlajša dekleta, medtem ko bi morale zrele ženske vrhunec spolnega užitka doživljati v vagini.


Na srečo vseh nas, danes živečih in razmišljajočih s svojo lastno glavo, je šel razvoj – na vseh področjih – skokovito naprej. In z njem tudi nova vedenja s področja seksologije. Že nekje na sredi prejšnjega stoletja, ko je slavni Alfred Kinsey objavil knjigi Spolno vedenje moškega in Spolno vedenje ženske, je zrušil marsikatero napačno teorijo in podrl številne tabuje. Že takrat je ta priznani znanstvenik dokazal, da masturbira okrog 90 odstotkov moških in 60 odstotkov žensk. Še več, ameriška seksologa Masters in Johnsonova sta prišla do podobnih vzporednih podatkov, hkrati pa sta potrdila svojo domnevo, da je draženje ščegetavčka pri ženski edini zanesljiv način za doseganje orgazma.

Ps. O masturbaciji bomo zagotovo še pisali. Povejte, vprašajte, komentirajte, »kaj naj bo srž« našega »nadaljevalnega pisanja« o samozadovoljevanju … .....

Surprised Surprised Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2007 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2007 19:04    Naslov sporočila: Samozadovoljevanje:) Odgovori s citatom

Samozadovoljevanje:)


zanima me, na kaj mislite med samozadovoljevanjem?

gledate pornice? uporabljate domisljijo? al pa tega ne pocnete, ker se vam bo roka posusila ???

men domišljija dela sto na uro...
_________________
I'm so cute I shit kittens.


nufi ima svoj b(r)log na www.utrinki.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
neznana
Član


Pridružen/-a: 22.09. 2007, 10:15
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 22 Sep 2007 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zakaj sram ob samozadovoljevanju? Smile

predvidevam pa, da ni dobro to prepogosto početi, ker se lahko oleniš.
samozadovoljevati se se lažje, kot dobro seksati. Človeška sorta je podvržena k delovanju po liniji najmanjšega odpora.
Tko, da mislim da ni za zanemariti ta faktor .

Lp pa veliko užitka v obojem Smile
_________________
Lp
nn
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 19:59    Naslov sporočila: Samozadovoljevanje za zdravje Odgovori s citatom

Samozadovoljevanje za zdravje

Včasih so ga strogo prepovedovali, danes pa ga celo priporočajo! Samozadovoljevanje je namreč vir zdravja, saj krepi imunski sistem, spodbuja sproščanje hormona sreče endorfina, blaži menstrualne krče, saj spodbuja krvni obtok, ohranja tonus mišic medeničnega dna (posebej če nimate rednih spolnih odnosov).


(Ne)zdravo življenje brez seksa

Do zdaj znanost ni preveč upoštevala vprašanja, ali je pomanjkanje seksa zdravju škodljivo. Maloštevilne študije so pokazale, da je spolni nagon zgolj nagon, ki služi ohranitvi vrste in ne preživetju posameznika. Pomanjkanje seksa torej naj ne bi bilo škodljivo za zdravje. Dokazano je le, da zaradi tega trpijo moški: z rednimi orgazmi se prostata prazni in ostane elastična, v nasprotnem primeru se lahko poveča in povzroča zdravstvene težave. Občutek premočnega semenskega pritiska ali hormonskega preobilja znanstveno še ni raziskan. Domnevajo, da pri pomanjkanju seksa določene hormonske okoliščine pospešujejo poželenje in da naj bi bil pri moških pomemben predvsem testosteron.



Kaj se dogaja v telesu

Pri seksu se krvni tlak dvigne do 220, srce razbija s 180 udarci na minuto, dihanje se poveča na 40 vdihov v minuti. Med orgazmom se pretaka po žilah desetkrat več krvi kot v mirnem stanju, pretok limfe oživi, ožilje se napolni s hormoni, ki čistijo kožo in gladijo gube. Študije dokazujejo: kdor ima redne spolne odnose vsaj trikrat tedensko, je videti v povprečju 10 let mlajši od primerjalne skupine z manj seksa. Raven adrenalina, ki se med seksom poviša, odpravlja tudi škodljive napetosti. Med orgazmom telo pospešeno izloča snov nitroksid, ki varuje ožilje in srce, saj zmanjšuje nevarnost infarkta.


Glavno vlogo imajo hormoni

Oxytocin: hormon poželenja, nežnosti in topline, ublaži bolecino (tudi pri menstruaciji) in zavira delovanje stresnega hormona kortizola. Pospešuje nastanek belih krvničk, uničuje infekte in je pomemben za hitrejše celjenje vnetij ali ran. Strastna ljubezenska noč je torej pomembna za krepitev imunskega sistema.

Testosteron:

najpomembnejši moški spolni hormon, ki uravnava željo po ljubezni, proizvaja ga tudi žensko telo. Deluje pozitivno na presnovo, pospešuje nastanek beljakovin, ki so pomembne pri zgradbi mišic in kosti.
Endorfini: delujejo v možganih in na drugih delih telesa. Razvijejo se na primer pri nežnem božanju kože, blažijo bolečino in dajejo občutek sreče, v zadostni količini pa pravo stanje omame.
Estrogen in progesteron: oba nastajata pri nežnostih in orgazmu, dobro prekrvavita kožo, preprečujeta izsušitev in krepita tkivo: delujeta kot preventiva pred krčnimi žilami in celulitom. Povečana količina estrogena lahko odpravi boleče menstrualne krče.


Spolna vzdržnost

Šport: vrhunski športniki, med njimi so daleč na prvem mestu boksarji, pravijo, da vzdržnost pred tekmovanji močno poveča možnosti za zmago. Pogosto je slisati, da seks pred dvobojem omehča glavo. Znanstvenih dokazov o zmanjšani borbenosti ali slabši telesni pripravljenosti na račun seksa pa do danes še nimamo.
Tantra: po indijskem nauku se mora človek, ki stremi k višji zavesti, odpovedati seksu. Spolna energija in pripadajoci telesni sokovi (še posebno sperma) predstavljajo najvišji in najčistejši energijski potencial - kundalini. Ljudje (posebno moški) ga ne bi smeli nekoristno zapravljati, temvec zbirati in preusmeriti. Energijo ponazarja ob vznožju hrbtenice zvita kača. Ko se kundalini prebudi, se ob hrbtenici dvigne (z natančnimi vajami joge in tantre) in odpre čudovite možnosti: doseganje modrosti, zavest na višji ravni, vpogled v skrivnosti vesolja in na koncu združitev z vesoljem.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
neznana
Član


Pridružen/-a: 22.09. 2007, 10:15
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 18:12    Naslov sporočila: .... Odgovori s citatom

marjan te raznolike statistične podatke beremo.
Podaj novo opcijo, naprimer kako delujejo nate hormončki, pa samozadovoljeanje (autosexipilnost) Smile
z veselejm bomo prebrali

Pozdrav,

poredna neznana Wink
_________________
Lp
nn
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 21:01    Naslov sporočila: Ženske kot sexualni objekt Odgovori s citatom

Ženske kot sexualni objekt


Hja men se dugaja ena huda reč v življenju, ko res ne vem več kaj nej naredim. Fantov se izogibam na vse pretege zaradi tega. Dogajalo se mi je ko sem se zaljubila v nekega fanta, pa je blo prvih nekaj mesecev mučkanja vse uredu, potem pa mi je dal vedeti da se še zmeraj lahko dobivava in da lahko use skupaj ostane le pri sexu, na čustva naj pa kar pozabim. Stvar sem seveda prekinla. Potem sem se po dolgem času spet zagledala v nekega tipa s katerim sem hodila nekaj mesecev, in na njegovo željo sva končala brez pametnega razloga (da tip ne začut iskrce do mene, s tem da sva se poznala use skupaj nč časa). Potem mi je pa tud ta začel namigvt da bi se občasno dobivala in da bi spet vse ostalo pri sexu.

Zdej se mi dogaja da moški dobesedno pridejo do mene in mi rečejo da hočjo sam mojo luliko čeprou sploh ne dam nobenih namigou da bi mela kej z njimi .

Sej ne vem kaj nej nardim, sm poštena ženska k spoštuje nasprotni spol, ne varam, moškim ne težim, sm odločna, povem kaj bi rada, odprta oseba (Včasih preveč) sam usi bi pa radi sam sexal z mano. Jst mam pa želje še po kej več kt sam sexanju. Nism nobena kurba, tipov ne menjam kt gate (če je pa en tip na let s katerim si prvošm usaj kšno avanturo preveč ).

Sej ne vem kaj nej! Se zaprem vase pa se začnem smilt sama seb. Pol se bom pa res zasovražla.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
neznana
Član


Pridružen/-a: 22.09. 2007, 10:15
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 21 Feb 2008 00:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marjan se ti ne nasmeji ob takih izjavah? Smile

izjave te deklice-ženske so smešne -)) predvidevam, da deklice
to se dogaja skoraj vsem ženskam, enostavno rečejo Ne če jim ni do tega -) brez hvalisanja koliko tipov si jih je sexualno želelo -)

pač nekateri imajo radi samohvalo -)
_________________
Lp
nn
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjanfleksi
Član


Pridružen/-a: 01.08. 2008, 22:19
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: 01 Avg 2008 23:05    Naslov sporočila: Vaje Odgovori s citatom

Vaje za povečanje penisa dostikrat spominjajo na neke vrste samozadovoljevanje. Problem pri njih je, da penis ne sme biti 100% v erekciji, ker se jih drugače ne da pravilno izvajati.

Več o povečanju penisa preberite tukaj:http://vecjipenis.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2008 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Deset razlogov zakaj je potrebno masturbirati

John Deer, 20.09.2008
Masturbacija je odlična terapija za lepoto, izboljšuje krvni obtok, preprečuje stres, povzroča lepo bleščečo kožo in nadomešča tablete za spanje.


Nekateri ljudje že od mladosti govorijo, da je masturbacija nekaj slabega in grdega, resnica pa je ravno nasprotna, je za lovehoney.co.uk izjavila Tracey Cox.


Njena teza predstavlja masturbiranje kot zdravo in zaželeno seksualno aktivnost, ki sprošča in ljudem pomaga vzljubiti svoje telo.

Deset razlogov zakaj je masturbiranje koristno:

1. Ponuja in sproža odlične občutke


2. S pomočjo masturbacije spoznavamo svoje telo; o temu kaj nas vname in kaj ne. Masturbacija pomaga pri iskanju osnovnih seksualnih potreb in način s katerim se lahko zadovoljimo. Če vsa spoznanja delite s svojim partnerjem, vam zagotovo pomagajo pri izboljšanju spolnega življenja.


3. Sprošča napetost in pomaga zaspati – lahko jo poimenujemo kot skrivno tabletko za spanje brez vseh dodatnih efektov.


4. Masturbacija pomaga ljudem ločiti razliko med ljubeznijo in seksom, ter med razlikovanjem skoka čez plot in ljubezenske afere. Na ta način lažje razumemo, da orgazem ne pomeni ljubezen.


5. V kolikor niste v vezi, samozadovoljevanje preprečuje seks s prvo osebo, ki vam prekriža pot.


6. Masturbacija je popolnoma varna.


7. Je odlična lepotilna terapija. Orgazem izboljšuje cirkulacijo, pomirja in povzroča lepo bleščečo kožo.


8. Lahko se osredotočite zgolj na svoj užitek, brez skrbi da boste nekoga zapostavili.


9. Več kot masturbirate, več orgazmov boste doživeli sami in s partnerjem. Več samozadovoljevanja, lažja je pot do orgazma.


10. Če lahko sami doživite orgazem, ste seksualno neodvisni.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nevednež



Pridružen/-a: 08.10. 2008, 20:57
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2008 21:29    Naslov sporočila: pretiravanje Odgovori s citatom

ojla

imam vprašanje,katerega še nisem zaslediu na forumu in če je postavljeno na napačnem mestu naj ga moderator ustrezno prestavi
zanima me ali lahko moški-oziroma najstniki pretiravajo pri mastrubaciji?np:(vsak dan 3-5x-več let)ali se lahko zaradi tega pojavijo stranski učinki..kot je pomankanje cinka,ki se nahaja v spermi in se z njo izloča...in iztega sledi izpadanje las v mladosti, ali celo problemi pri spolni zrelosti....majhna moda,testisi se ne spustijo v moda oz.se premikajo iz moda v notranjost...težave pri erekciji???
upam da ne sprašujem prevelikih neumnosti

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2008 07:20    Naslov sporočila: SAMOZADOVOLJEVANJE MOŠKIH Odgovori s citatom

SAMOZADOVOLJEVANJE MOŠKIH

Taoistični in tantrični nauki se strinjajo, da je sperma največji zaklad, ki ga ima moški, saj vsebuje vse njegove telesne in duhovne atribute, zato je ne sme neprevidno zapravljati.
Masturbacija, ki se konča z ejakulacijo, torej ni priporočljiva, razen v izjemnih primerih.Še posebno škodljiva je za mlade fante, katerih telesni elementi še niso povsem oblikovani. To velja do šestnajstega leta, ko naj bi fantovsko telo dozorelo. Masturbacija brez ejakulacije pa lahko pomaga fantu pri seznanjanju z delovanjem svojega telesa ter pri spoznavanju povezanosti med dihanjem, mislijo in vzburjenjem. Fant se tako seznani s stopnjami vzburjenja pred ejakulacijo, kar mu pomaga pri nadzorovanju izliva.

S tem postaja seksualno samozavestnejši in pripravljen na transcendentne heteroseksualne izkušnje. Masturbacija je torej za mlade fante priporočljiva, če le uporabljajo tehnike za nadzor izliva ali tehnike za transmutacijo seksualne energije. Po starih taoističnih tekstih obstajajo določeni intervali, v katerih moški lahko ejakulira, ne da bi mu to škodovalo. Čas med temi intervali je namenjen polnjenju z vitalno energijo.

Formula za določanje osebnega ritma je naslednja:

Starost, izražena v letih x 0,2 = frekvenca ejakulacije v dnevih.
Če je moški star 30 let: 30 x 0,2 = 6

To pomeni da lahko tridesetletni moški brez škodljivih posledic ejakulira vsakih šest dni. V vmesnem obdobju naj bi pri spolnih odnosih uporabljal tehnike zadrževanja orgazma. Obdobja, ko ne ejakulira, so seveda lahko tudi daljša, vendar naj ne bi bila daljša kot mesec dni.Tudi sami lahko s preprostim eksperimentom ugotovite, kakšen je vaš osebni ritem, in sicer tako, da ejakulirate ter se nato vzdržite spolnih odnosov in stikov s partnerko. Čez nekaj dni boste opazili večjo spolno željo, ki se bo krepila iz dneva v dan. Ne zmenite se zanjo, dokler ne dosežete točke, ko boste brezpogojno morali imeti spolni odnos - takrat ste dosegli vrhunec vašega ritma. Število dni, ki je minilo od zadnje ejakulacije, predstavlja vaš osebni ritem. Če to število delite z 0,2, boste dobili svojo biološko starost.


V določenih okolišeinah je ejakulacija priporočljiva, če je sperma zaradi bolezni ali načina življenja devitalizirana ali če je moški letargieen zaradi blokad energetskih poti.Refleksologija: lingam ima točke, ki so povezane z notranjimi organi. Če spodbujate vedno isti del lingama in zanemarjate druge refleksne cone, pretirano spodbujate samo en organ in ustvarjate notranje neravnovesje. Pri masturbaciji se večina moških osredotoči na eno točko, tisto, ki je najbolj erogena. Priporočljivo je, da moški posveča enako pozornost celotnemu lingamu, saj tako posredno harmonično spodbuja vse notranje organe.

SAMOZADOVOLJEVANJE ŽENSK

Samozadovoljevanje žensk se razlikuje od samozadovoljevanja moških. Osnovna razlika je že v tem, da ima ženska neomejeno zalogo esence jin v primerjavi z omejeno zalogo esence jang pri moškem. To pomeni, da ženska z orgazmom ne izgubi toliko energije kot moški, zato lahko doživi več orgazmov zapored. Z vsakim luninim ciklusom se njeno telo prenovi in uravnovesi. Avtoerotizem pri ženski poveča tok esence jin, v nasprotju z moškim, ki, če energije ne transmutira, z ejakulacijo izgublja esenco jang.


Refleksologija: ženske pri samozadovoljevanju navadno spodbujajo samo klitoris in zanemarjajo vaginalni kanal. Refleksološko sta klitoris in vhod v vagino povezana z mehurjem in ledvicami, notranjost vagine pa je povezana z notranjimi organi, tako kot lingam. Tudi ženska naj bi se samozadovoljevala uravnoteženo. Če spodbuja samo klitoris, se utegnejo pojaviti težave z zadrževanjem vode in delovanjem ledvic nasploh.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave / Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Da, lahko dodajaš nove teme v tem forumu
Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group